Snelle inductie

Deze cliënt was al een paar keer geweest maar is iemand die moeilijk controle loslaat, daarom heb ik vandaag voor een snelle inductie gekozen. Bij een snelle inductie krijgt iemand geen tijd/kans om te analyseren wat ik zeg of wat er gebeurd. Binnen 8 tellen valt degene meteen een diepe hypnose. Zo gezegd, zo gedaan.

En hij ging! Meteen die diepe ontspanning in, zonder moeite. Heb het veranderwerk gedaan en vervolgens de sessie beindigd. Daarna vroeg ik hem wat hij voelde en wat naar zijn mening het verschil was met de lange inductie.

Naar zijn zeggen kwam hij echt voor hij het door had meteen in die diepe rust waar hij zo’n behoefte aan had. En voelde hij tijdens de behandeling de ene last na de andere van zijn lichaam afglijden.

Let wel, die diepe ontspanning hebben we alleen kunnen bereiken omdat hij dat zelf graag ook wenste en daar behoefte aan had. Anders had ik hem nooit op dat niveau kunnen krijgen want bij hypnotherapie gebeurd er niets wat de client niet wenst of bij zijn normen of waarden past!