Stoppen met roken

Onlangs was er een mevrouw bij in de praktijk voor een behandeling om te stoppen met roken.

Ze had al een paar keer afspraak gemaakt maar vanwege omstandigheden kwamen deze telkens te vervallen. Wat voor mij eigenlijk al een duidelijk voorteken was.

Toen ze er eindelijk was vroeg ik andermaal of ze klaar was om te stoppen met roken. Nou, dat was ze. Dit keer wel maar ze had nog wel een extra pak sigaretten gekocht voor het geval.

Dit was een van de kortste sessies die ik ooit heb gehad. Binnen vijftien minuten stond ze weer buiten. Ik help cliënten graag van oude gewoontes af die niet goed voor ze zijn echter zonder motivatie van de cliënt kan ik niets.

En waar ik vroeger cliënten overtuigde van de voordelen van hypnotherapie en het stoppen met roken. Ga ik nu liever aan de slag met iemand die echt mijn hulp kan gebruiken en er ook echt iets mee doet.

Hypnose helpt alleen als je 100% gemotiveerd bent.