Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose krijgt steeds meer bekendheid als effectieve behandelmethode voor veel kwalen en wordt beschouwd als veilig wanneer het wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde en ervaren hypnotherapeut.

En toch breng ik niet iedereen zo maar in hypnose en werk ik niet met al jouw herinneringen of emoties. Ben hier best voorzichtig mee en zorg er altijd voor dat de gegeven suggesties niet die in conflict zijn met jouw waarden en normen of overtuigingen.

Is iedereen geschikt om in hypnose te gaan? Nee, niet bij mij. Er dient een chemie tussen jou en mij te zijn, jij dient mij te vertrouwen en ik jou. Als dit wederzijds vertrouwen ontbreekt, onderbreek ik jouw sessie en adviseer je om alsjeblieft contact op te nemen met een andere hypnosetherapeut. Zonder waardeoordeel.

Dus is hypnose bij mij gevaarlijk? Nee, want wanneer jij en ik elkaar vertrouwen, is de energie van jouw sessie van een hoger niveau. Onze hogere delen krijgen door dat vertrouwen de kans om het werk bij jou te doen te doen, wat moet worden gedaan op een wijze die voor jou het beste is.